Begeleiding en ondersteuning

Als school willen we graag begeleiding en ondersteuning bieden aan leerlingen die dat dat nodig hebben. Daarom bieden we huiswerk begeleiding aan. Als leerling van zichzelf weten dat ze begeleiding nodig hebben in bijvoorbeeld het plannen kunnen ze tijdens huiswerk begeleiding hulp krijgen.

We bieden ook specifieke bijles. We hebben ouderejaars leerlingen en speciaal opgeleide leraren die buiten de gewone les om dingen extra willen uitleggen en oefenen als dat nodig is. Stel je hebt moeite met wiskunde of engels kun je hiervoor bijles krijgen.

Speciaal voor leerlingen met bijvoorbeeld Dyslexie, Dyscalculie of ADHD hebben we speciale coaches. Deze coaches begeleiden de leerlingen in de omgang met hun situatie. Een coach kan bijvoorbeeld helpen met het aanvragen voor extra tijd  bij een toets voor leerlingen met een Dyslexie verklaring.

Leerlingen die een speciale leerondersteuning nodig hebben worden op onze school in gewone klassen geplaatst. De reden hiervoor is om onze leerlingen zich zo normaal mogelijk te laten voelen. Wij willen de focus leggen op wat ze juist wel kunnen in plaats van de belemmering te benadrukken.

Maak een Gratis Website met JouwWeb